Jeanine Ravensbergen

Welkom op ikleefmijndromen.com!
Ik vind het een eer dat je een kijkje neemt in mijn werk en persoonlijk leven.

Ik leef mijn Dromen! Iedereen heeft daar zo zijn idee bij. Maar wat ik heb besloten is dat ik al mijn dromen ga leven. Want als er iets is wat ik later écht niet wil zeggen is: “Had ik maar..” Dat lijkt mij zo zonde! Ik geloof dat er niet voor niets dromen in je hart worden geboren. Dus daarom geloof ik ook dat je er iets mee moet doen. Met mijn bedrijf Ik leef mijn Dromen werk ik als erkend gewichtsconsulent en voedingscoach en help ik mensen naar een gezonder leven en gewicht. Hierbij kijk ik niet alleen maar naar de voeding, maar kijk ik ook vooral naar jou als persoon. Wie ben je, hoe gaat het met je en hoe zit je in je velletje? Ik ben namelijk gespecialiseerd in emotie-eten. Op deze website deel ik de makkelijkste gezonde recepten, schrijf ik blogs over gezond leven en hoop ik je te inspireren met mijn eigen wandel (in geloof). Ook voor YouTube maak ik informatieve en inspirerende video’s. Wat vind ik het heerlijk dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken! Ik hoop en kijk er naar uit dat ik je mag helpen en inspireren om ook je dromen te gaan leven.

MIJN VERHAAL
In mijn jongere jaren kon je mij altijd al blij maken met eten. Wie niet? Zet lekker eten op tafel en je maakt menig gast tevreden, tóch? Ja, die passie herken ik. Waar eten is, is Jeanine en waar Jeanine is, is eten. Vroeger was ik voornamelijk gek op ongezond eten. Bijna alles wat ongezond was vond ik lekker en het liefst at ik ook alleen maar ongezond. Inmiddels eet ik compleet anders. Omdat ik de huidziekte psoriasis heb ben ik anders gaan eten. (lees hier mijn verhaal) Heel veel producten eet ik nu niet meer en heel veel producten eet ik nu dus wel! Ik ben van een ongezonde eter, naar een gezonde eter gegaan en ik ben zeer positief!

Omdat ik zelf al veel had meegemaakt op het gebied van voeding, ben ik gaan leren voor gewichtsconsulent. Inmiddels run ik al een aantal jaar mijn eigen praktijk. Heel gaaf! Maar waar mijn hart het meest naar uit gaat is om mensen te helpen om in zichzelf te investeren, dat jij gaat inzien hoe bijzonder en mooi je bent. Op de een of andere manier vinden wij mensen het maar moeilijk om van onszelf te houden en vinden we het juist weer makkelijk om onszelf naar beneden te halen. Geloof me, ik weet er alles van. Been there, done that. Voor mij is het echt een hele (heftige) reis geweest om mezelf mooi te vinden, om van mijzelf te houden en om in te zien dat anderen mij ook leuk konden vinden. Ik was over alles in mijn leven onzeker. Alles aan mijzelf was in mijn ogen niet goed en mooi genoeg. Maar daar is een grote omkeer in gekomen. Want ik geloof dat wij niet geboren zijn om onszelf naar beneden te halen en om negatief naar onszelf te kijken. Juist volledig het tegenovergestelde. Wij mogen van onszelf houden én positief over onszelf praten. Ik kan je vertellen dat het leven een stuk aangenamer wordt wanneer je jezelf accepteert en van jezelf houdt. Geef jezelf ook de kans en tijd om daarin te investeren.

DROMEN
Als kind had ik grote dromen. Zo wilde ik bijvoorbeeld naar New York om daar boeken te schrijven. Altijd ben ik wel iemand geweest met grote dromen. Ik wilde zoveel, maar omdat ik niet in mijzelf geloofde en het idee had dat ik nooit iets zou bereiken zijn al die dromen op de plank gelegd. “Misschien komt daar ooit nog iets van.” Maar als ik  één ding heb geleerd is dat de tijd heel snel gaat en wanneer je nooit één stap zet je nooit je droom gaat leven en misschien iemand anders er wel met jouw droom vandoor gaat. Daarom heb ik besloten om gewoon al mijn dromen te gaan leven, hoe eng en onzeker het allemaal kan zijn. Ik heb besloten om het te gaan doen. Daarom ben ik ook naar New York gevlogen om daar te beginnen met het schrijven van mijn eerste boek!

GELOOF
Zonder God had ik nooit kunnen doen wat ik nu doe en mag doen. Ik ben een worshipper in hart en nieren. Ik vind het daarom heerlijk om te zingen en te schrijven over/naar God en om te inspireren over mijn wandel met Hem.

“Ik leef mijn Dromen is voor mij een droom geworden en ik hoop dat dit ook jouw droom zal worden.”